First Lego League

El passat 17 de febrer es va celebrar el torneig de la FIRST LEGO LEAGUE 2017 (FLL) on hi va participar l’equip de robòtica de la extraescolar de l’AMPA de l’Institut Montserrat.

LA FLL és una competició de robòtica educativa  per a nois i noies de 10 a 16 anys, la qual  es va realitzar a la ciutat de Barcelona i va ser organitzada per l’EUSS (L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià).

A l’edició d’enguany, el repte era preparar un projecte sobre el cicle humà de l’aigua. Els equips havien de dur a terme un Projecte Científic per a resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l’aigua. A més, havien de construir i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per a resoldre les missions del Joc del Robot.

L’equip de l’Institut Montserrat, anomenat Legends of Lego (LoL) composat per 11 nois i noies de 1r i 2n d’ESO van presentar el projecte: “Mòdul de filtratge domèstic per a aigües grises” capitanejats pel seu entrenador Johan Martínez Cazaña.

L’objectiu era adaptar un mòdul de filtratge a les canonades de desaigua de la pica, que a més de netejar l’aigua de partícules sòlides, reduirà també la quantitat de sabó present en ella, utilitzant per a això materials reciclats.

El torneig està estructurat en quatre proves:

  • Presentació del projecte científic.
  • Presentació dels valors treballats pel grup.
  • Presentació del robot autònom.
  • Resoldre missions amb el robot.

L’actuació de l’equip de l’Institut Montserrat va ser excel·lent i ja estan preparant el proper concurs!  Us animeu a participar-hi ?