“Educació per Projectes” 2017

El passat mes de Març l’AMPA va organitzar una xerrada que sota el títol “Educació per projectes, una eina per a construir coneixement” intentarà resoldre els principals dubtes en relació a aquest sistèma pedagògic.

Clicant aquí podeu accedir als continguts i enllaços de la xerrada.

El treball per projectes, així com altres metodologies de treball , estan transformant la manera d’aprendre i d’ensenyar.  El canvi, sovint, genera incertesa i desconcert dins de la comunitat educativa.

L’objectiu de la xerrada és parlar sobre què significa treballar per projectes,  per què sorgeix la necessitat de treballar sota aquest nou paradigma? ,  en què consisteix aquest tipus de treball?  i  què aporta?.   El treball per projectes és  un eina que dóna resposta a la necessitat de crear coneixement i despertar  interès i curiositat entre els nostres joves. Dóna importància al procés  i a la generació de preguntes, tenint com objectiu un producte final que cal saber comunicar als  altres. De tot plegat en parlarem a la xerrada.

 MARIA JOSÉ ORO SOLE és mestra i llicenciada en ciències biològiques  amb trenta anys d’experiència dins del món educatiu a primària, secundària i batxillerat. Dinamitzadora i gestora del treball per projectes  a centres i coordinadora  de grups impulsors de professors  per treballar  per projectes.  Formadora de mestres i professors/es sobre treball per  projectes, gestió d’aula i altres temes més d’àmbit científic. En aquest moment és  tècnica assessora de centres a un servei educatiu del departament d’ensenyament.