Teatre

 

L’extraescolar dramàtic és molt més que una obra de teatre a final de curs! És un procés d’educació en valors, empatia, treball en equip i emocional.

Màxim de plaçes – 15 per grup. En rigorós ordre d’inscripció.

A càrrec de Gemma Martínez, actriu i pedagoga

La idea és que els alumnes valorin l’expressió dramàtica com una eina per a relacionar-se amb l’entorn social i afectiu alhora que gaudeixen de l’experiència de pujar a un escenari, trobar un personatge, imaginar…. i crear!

Per el cinquè any consecutiu, han seleccionat tres grups per les VI Jornades de Teatre al Teatre Lliure de Montjuïc, obtenint molts bons resultats i situant-se entre els sis grups finalistes.

L’activitat conté dos blocs de treball:

1. Iniciació al teatre a través de jocs i exercicis, a partir dels quals es treballa:

  • L’expressió corporal.
  • L’expressió oral.
  • El joc dramàtic.
  • El llenguatge dramàtic.
  • La creació individual i col·lectiva.
  • L’anàlisi i valoració del propi procés d’aprenentatge.

2. Preparació, muntatge i representació d’una obra de teatre.

  • L’obra es tria en funció de les característiques, naturalesa i necessitats del grup.
  • L’obra es presenta a les Jornades Joves de Creació Artística, que organitza l’Institut d’Educació (Ajuntament de Barcelona). Si resulta seleccionada, els alumnes la representen al Teatre Lliure, amb tots els recursos dels quals disposa aquest teatre professional. Els darrers 3 anys, l’IES Montserrat ha estat seleccionat per aquestes jornades.
  • També es representa a L’Institut a final de curs.

A càrrec de Gemma Martínez ACTRIU i PEDAGOGA

Pel que fa a la seva experiència professional, en teatre, protagonitza el monòleg Exacte, el món com no és, (Barcelona, 2016). Ha treballat en muntatges com Fedra de Jean Racine (Teatre Romea), La Bête de David Hirson i Una vella coneguda olor de Josep Mª Benet i Jornet (TNC),  sota la direcció de Sergi Belbel. També ha participat en els musicals Pegados, un musical diferente i Merda d’Artista. Al 2013 crea la seva pròpia companyia, amb la que ha realitzat l’espectacle The Friki Shakespeare’s Show.  En cinema, ha participat en le llargmetratge La Monja, i en televisió a El Cor de la Ciutat (Televisió de Catalunya). Ha participat en diverses lectures dramatitzades a la Sala Beckett de Barcelona. També ha realitzat gires de teatre infantil a nivell estatal. En l’àmbit pedagògic i formatiu, ha estudiat fins a 4rt curs de la Llicenciatura de Pedagogia a la UAB. Exerceix de professora de teatre en diversos centres i dirigeix l’escola de teatre Món de Mones a Corbera de Llobregat. És membre fundadora del Centre de Creacions Contemporànies de Barcelona, nunArt. És professora de teatre a l’IES Montserrat des de fa uns cinc anys.